Vlindertjes in je buik –  Online Dating
Belangrijk bij het daten is de openingszin

OPENINGS(ON)ZIN

Elke single kent het dilemma. Wel of niet op een leuke vreemde afstappen? En wat zeg je dan? Tot overmaat van ramp kampen we nu ook nog eens met een Coronapandemie, want laten we eerlijk zijn: COVID-19 werkt nou niet echt mee aan spontane romantiek. Het afstand houden verhoogt de drempel en zolang de horeca dicht is, kunnen we de kroeg als favoriete locatie ook uitsluiten. Dus… Wat nu? Hieronder een paar tips die je misschien kunnen helpen.

Overal
Trek je niets aan van de locatie! Of je nou in de supermarkt bent of bij de drogist of op een parkeerplaats van een tankstation, tegenwoordig is iedere locatie geschikt voor een eerste toenaderingspoging. De behoefte aan ‘normaal’ contact is groot, dus je zult zien dat de meeste mensen enthousiast reageren op de aanspraak van een vreemde. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat iemand over je schouder meekijkt of -luistert.

Humor
Mensen stellen originaliteit op prijs, dus maak het beste van de situatie. Corona biedt tal van mogelijkheden voor grappige openingszinnen! Hieronder ter inspiratie een paar flauwe:

– Nieuw mondkapje?
– Zullen we droogzoenen?
– Mag ik samen met jou in quarantaine?
– Lockdown bij mij of bij jou?
– Zin in een vaccinatiedate?
– Kan ik jou ook laten thuisbezorgen?

Oefening baart kunst
Laat je niet door een eerste afwijzing ontmoedigen! Een blauwtje lopen hoort erbij. Ga niet bij de pakken neerzitten, maar geef jezelf na afloop altijd een schouderklopje. Jij had immers het lef om die eerste stap te zetten! Zie het als een training. Leer van je fouten en je zult zien dat het steeds makkelijker gaat en dat jij je zenuwen steeds beter onder controle krijgt. En vergeet niet te lachen, want een mislukte poging is echt niet het einde van de wereld.

Dood paard
Stop op tijd! Sommige mensen zullen je niet direct keihard afwijzen, maar stralen in alles uit dat ze écht niet zijn geïnteresseerd. Leer die signalen herkennen, houdt de eer aan jezelf en ga niet trekken aan een dood paard. Een keer een ongemakkelijke stilte is niet erg, maar krab jezelf op tijd achter je oren als jij de enige bent die steeds aan het woord is.

Online
Gelukkig biedt het internet altijd uitkomst! Als je moe bent van al die pogingen in real life, kruip dan op je gemak achter je laptop of tablet en neem de tijd om op zoek te gaan naar een leuke datingsite. Besteed aandacht aan je profiel en wees eerlijk en authentiek. Upload een realistische foto van jezelf (desnoods met mondkapje, haha) en breek het ijs bijvoorbeeld met anekdotes over mislukte openingszinnen.

Uitstraling
Tot slot, wéés degene op wie iemand afstapt! Dus geen dubbeltjes zoeken op de grond, maar met een open en uitnodigende blik de wereld in kijken. En vooral niet vergeten te flirten! Met al die mondkapjes op zal de aandacht automatisch naar de ogen van mensen gaan.

Succes!

Een reactie

Reacties zijn gesloten.